Sleeve House

  • Taghkanic, NY
    Thermo Clad™
    Thermo Alu75™
  • Designer:
    actual / office
    Builder:
    Lorne Dawes Construction
    Developer:
    CPHC:
    Photographer:
    Michael Moran/OTTO Archive

Oriented to capture views of surrounding mountain ranges, Sleeve House consists of two elongated volumes—a smaller inner volume sleeved into a larger one. Sleeving the two volumes creates two distinct types of interior space: first, between the inner and outer volumes, and second within the inner volume. The spaces in the first, larger space are the more public rooms of the house: living, dining and kitchen. These spaces are on a grander scale, with very high ceilings and large windows including a 25’ high sloping glass wall in the living room. Smaller secondary windows are oriented east-west and screened by louvers, created by the wood siding, to mitigate solar gain.

Configurations at Sleeve House include:

Fixed
Tilt & Turn
LiftSlide
Glass Doors
Facade Systems